Špenátové gnocchi

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila MonikaKolářová

Ingredience

  • 1,5 hrnek riccotta, nebo měkkého tvarohu
  • 3 hrnek čerstvý špenát
  • 6 lžíce strouhaný parmazán
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks vejce
  • 2 hrnek špaldová mouka
  • 1 špetka sůl, pepř

Instrukce

  • V robotu rozmixujeme riccottu, nebo tvaroh, špenát, olej, česnek, vejce,  přidáme sůl, pepř a parmazán. Vlijeme do mísy a přidáme mouku, dobře promícháme. Měli by jsme mít kompaktní nelepivé těsto - v případě potřeby se přidá mouka. Gnocchi jsem tvarovala tak že jsem si vytvořila kuličku a vidličkou namočenou v mouce rozplácla. Hned jsem je házela do osolené vařící vody. Když vyplavou na povrch tak jsou hotové. Můžou se podávat jen se sýrem a olejem, nebo pestem. Fantazii se meze nekladou.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account