
Špaldovo-medový velikonoční mazanec. Upečte si tradici a užívejte svátky jara ve zdraví
- 650 g špaldové mouky
- špetku soli
- 200 ml mandlového mléka
- 22 g droždí
- 1 ČL třtinového cukru
- 100 ml kokosového oleje
- 1 limetu (nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu)
- 1 vajíčko
- 5 PL bílého jogurtu řeckého typu
- 180 g medu
- 3 PL sušených brusinek (namočte je předem na 10 minut do teplé vody, aby změkly)
- špetku soli

650g - Špaldová mouka
180g - Med
200ml - Mandlové mléko
22g - Droždí
1lžička - Třtinový cukr (na podpoření kvásku)
1ks - Vajíčko
5lžíce - Bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)
100ml - Kokosový olej
1špetka - Sůl
3lžíce - Sušené brusinky
1ks - Limeta
1ks - Na potření vajíčko
2lžíce - Plátky mandlí
příprava - 20
vaření - 90+35-40