špaldová bageta

Vytisknout recept
Má samozřejmě široké využití - můžete si ji dát jako přílohu k salátu nebo jinému hlavnímu chodu, stejně jako třeba k snídani s vaší oblíbenou pomazánkou.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 3 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g brambory vařené
  • 250 g pšeničná chlebová mouka
  • 250 g špaldová mouka
  • 2 lžíce sůl
  • 20 g droždí
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce sezamová semínka

Instrukce

  • Vychladlé oloupané brambory najemno nastrouhejte do mísy. Přidejte obě mouky a sůl. V hrnku promíchejte rozdrobené droždí s 200 ml vlažné vody a s olejem a vlijte k mouce. Vypracujte měkké nelepivé těsto.
  • 2
  • Těsto nechte v míse vytřené olejem kynout asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Poté je vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Z každé vyválejte obdélník a ten opět zarolujte do válečku. Bagety ještě od středu ke koncům vyválejte a uložte na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
  • Každou bagetu nůžkami střídavě zleva a zprava šikmo nastřihněte asi po 8 cm. Nedostřihujte až do konce a jednotlivé kousky opět střídavě překlopte na protější stranu. Bagety nechte pod utěrkou ještě půl hodiny kynout. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte černým sezamem. Pečte je v troubě rozpálené na teplotu 220 °C 15 minut.
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Vypadá krásně a je jistě moc dobrá.

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Tak to by mi jistě chutnalo, pečivo miluji.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Vypadá vypečená :-). když chceme domácí pečivo, peču jedině ze špaldové mouky… máme to tak rádi 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account