Smrkový sirup

Vytisknout recept
Pětilitrový hrnec naplňte výhonky a zalijte horkou vodou. Dále přidávám omytý a na kolečka nakrájený citron a pomeranč. Přivedu vše k varu a nechám 24 hodin louhovat. Poté scedím a kolik získám tekutiny, tolik přisypávám cukru. Postupně přivádím k varu, voda se odpařuje a sirup houstne. Až získáte požadovanou konzistenci a barvu, múžete plnit sklenice. Já vařím i 4 hodiny, poté se konzistence i barva podobá medu.

5l - smrkové výhonky
1ks - citron
1ks - pomeranč
1kg - cukr
příprava - 30
vaření - 360
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila Veronika Sedláčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account