Sloní oko

Vytisknout recept
 
 
 

Den předem si uvaříme asi 1 hodinu slazené kondenzované mléko Salko v hrnci ve

vodě. 

 

těsto:

Oddělíme si žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak smícháme

mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přimícháme moučnou směs do žloutkové

směsi. Pak ušleháme bílky se špetkou soli. Opatrně je přimícháme do těsta. Pečící

plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Pečeme při teplotě 170°C

10 - 15 minut.

 

Připravíme si mokrou utěrku a papírovou ruličku od kuchyňských utěrek. Upečené

těsto i s papírem přeneseme na mokrou utěrku, doprostřed položíme ruličku a těsto

přes ní na delší straně přehneme. Necháme vychladnout.

 

krém:

Utřeme máslo postupně s kondenzovaným mlékem, po částech přidáváme

mascarpone, vanilkovou esenci a rum. Nakonec opatrně přimícháme mleté ořechy.

Dáme na chvíli do lednice. Pak těsto rozložíme, dáme na něj polovinu

krému, položíme celé banány bez konců, navrch dáme druhou polovinu krému a těsto

přes ně přehneme. Dáme ztuhnout do lednice.

 

poleva:

Na vodní lázni si rozehřejeme nalámanou hořkou čokoládu a nakrájené kaštany.

Roládu vyndáme z lednice a polévkovou lžící poléváme celou plochu polevou. Navrch

zdobíme půlkami vlašských ořechů a cukrovými perličkami. Dáme ztuhnout opět

do lednice. 

 
 
 

Přeji dobrou chuť!!!


6ks - vejce
6lžíce - pískový cukr
4lžíce - hrubá mouka
2lžíce - kakao
1lžička - kypřící prášek
250g - krém: máslo
1ks - kondenzované mléko Salko - uvařené
150g - mleté vlašské ořechy
250g - mascarpone krém
0,5lžička - vanilková esence
2cl - rum
3ks - banány
100g - čokoláda na vaření
2ks - kaštany - čokolád. tyčinka
100g - vlašské ořechy - půlky
několikks - cukrové zdobení
příprava - 45
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account