Slepičí vývar

Vytisknout recept
Když se cítíte nemocní, oslabení, pomůže vám silný slepičí vývar. A navíc maso můžete ještě využít na další chod.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 6 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 slepice
  • 2 cibule
  • kořenová zelenina
  • 5 kuliček nového koření
  • 8-10 kuliček pepře
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • voda
  • zelenou nať do polévky
  • nudle
  • játrové knedlíčky

Instrukce

  • Slepici jsem rozporcovala, pořádně umyla a vložila do hrnce.
  • Přidala jsem koření, 2 cibule celé, oloupané jen z nejhrubší slupky.
  • Petržel, libeček, sůl a pepř.
  • Dala jsem vařit.
  • Když je slepice již skoro měkká (vaří se dlouho, v papíňáku stačí 45 minut),
  • přidáme očištěnou kořenovou zeleninu.
  • Necháme dovařit do změknutí. Já za sebe klidně i dolévám vodu, když ta se vyvaří.
  • Polévku pak scedím, maso dám zvlášť, zeleninu pokrájím, cibule vyhodím.
  • Polévku lze ještě podle potřeby dochutit, přidám čerstvou sekanou petržel.
  • Udělám knedlíčky a zavařím nudle.
6 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Tak to bylo moc dobré a ty babičiny kuličky neměly chybu.

  2. 5 stars
    Moc dobrá polévka.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Nejlepší. A ta vaše vypadá luxusně.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account