Slávky na víně
Ingredience
- Slávky 1Kg
- Cibule 1ks
- Česnek 4 stroužky
- Cherry rajčata 8ks
- Petržel špetka
- Oregáno špetka
- Bílé víno 2dcl
- Přepuštěné máslo GHÍ 2 lžíce
Instrukce
- Čerstvé slávky přinesené z rybárny co nejdříve zpracujte nebo uchovejte v lednici
- maximálně několik hodin. Před přípravou musí být zavřené. S otevřenými slávkami zkuste
- lehce poklepat o linku nebo dřez, pokud se do pár minut nezavřou, vyhoďte je.
- Slávky očistěte kartáčkem a dejte to studené vody tak, aby nebyly úplně potopené. Všechny očištěné slávky ještě jednou propláchněte.
- Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpusťte ghí nebo máslo, přidejte nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a rozpůlená cherry rajčátka. Zalijte vínem a přiveďte do varu.
- Přidejte slávky, promíchejte a přikryjte pokličkou. Duste max. 10 minut, dokud se všechny slávky neotevřou.
- Promíchejte a všechny zavřené slávky vyhoďte. Nesolte, slávky jsou slané dost samy o sobě díky mořské vodě, která v nich zůstala. Servírujte se zapečenou bagetou nebo ciabattou.
Nikdy jsem meměla
Tak to já bych mohla.
Tak toto ne, to raději suchý chleba… 🙂
Chápu
Ani slávky mě nelákají, brr
Rozumím…