Slávky na víně

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Slávky 1Kg
  • Cibule 1ks
  • Česnek 4 stroužky
  • Cherry rajčata 8ks
  • Petržel špetka
  • Oregáno špetka
  • Bílé víno 2dcl
  • Přepuštěné máslo GHÍ 2 lžíce

Instrukce

  • Čerstvé slávky přinesené z rybárny co nejdříve zpracujte nebo uchovejte v lednici
  • maximálně několik hodin. Před přípravou musí být zavřené. S otevřenými slávkami zkuste
  • lehce poklepat o linku nebo dřez, pokud se do pár minut nezavřou, vyhoďte je.
  • Slávky očistěte kartáčkem a dejte to studené vody tak, aby nebyly úplně potopené. Všechny očištěné slávky ještě jednou propláchněte.
  • Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpusťte ghí nebo máslo, přidejte nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a rozpůlená cherry rajčátka. Zalijte vínem a přiveďte do varu.
  • Přidejte slávky, promíchejte a přikryjte pokličkou. Duste max. 10 minut, dokud se všechny slávky neotevřou.
  • Promíchejte a všechny zavřené slávky vyhoďte. Nesolte, slávky jsou slané dost samy o sobě díky mořské vodě, která v nich zůstala. Servírujte se zapečenou bagetou nebo ciabattou.
6 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Nikdy jsem meměla

  2. 5 stars
    Tak to já bych mohla.

  3. Tak toto ne, to raději suchý chleba… 🙂

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Ani slávky mě nelákají, brr

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account