Slaný závin pro každou příležitost
Ingredience
- 1 ks Listové těsto
- 150 g Anglická slanina - plátky
- 250 g Žampiony
- 50 g Gouda
- 100 g Červená cibule
- 1/2 lžička Kari koření
- 1 ks Vejce na potření
- Sůl
Instrukce
- Dnes jsem si pro vás nachystala recept na velmi rychlé a jednoduché jídlo. Slaný závin má tu výhodu, že ho můžete naplnit prakticky čímkoli, fantazii se meze nekladou. Je výborný pro posezení s přáteli či rodinou.Postup:Nejprve si připravíme náplň: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a dáme chvíli restovat na pánev. Slanina nám krásně pustí tuk a my můžeme přidat žampiony. Za občasného promíchání restujeme cca 5 minut. Na konci zaprášíme kari kořením a lehce osolíme.Listové těsto rozválíme na placku a poklademe náplní. Posypeme strouhaným sýrem a vše zarolujeme do závinu (jako když děláte jablečný štrůdl). Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C na 15 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 10-15 minut.Více receptů najdete na mém blogu: www.mezihrnci.czDobrou chuť *heart*