Slaný štrůdl

Vytisknout recept
Není Vaše drahá polovička příliš na sladké, ale ráda byste ji upekli něco, co by ji potěšilo?
Co zkusit slaný štrůdl? 🙂 Každý si ho může přizpůsobit trochu podle sebe a je jednoduchý na přípravu.
Listové těsto rozválíme na plát cca 40x30 cm. Pokud si chce práci ještě více ulehčit, je možné zakoupit listové těsto připravené již v plátu, prodává se běžně v každém větším supermarketu jako např. Lidl či Albert. 
Když máme těsto vyválené, potřeme celý plát vajíčkem. Následně smícháme kečup s majonézou a opět potřeme - po okrajích necháme cca 1 cm volný pro zakončení rolády - jinak by nám při balení vytékalo.
Potřený plát poklademe šunkou, slaninou a sýrem -  opět celý plát a venychat poze okraje pro zakončení.
Následně již vše můžeme srolovat do rolády. Okraje zmáčkneme a zacelíme, aby nám během pečení nic nevytékalo, stejně tak si dáme záležet, abychom utěsnili i spodek rolády.
Následně vrch a okraje rolády potřeme ještě vajíčkem a na závěr posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme v troubě 30 minut na 180°C - BEZ horkovzduchu! 🙂
Podávat můžeme ještě teplé či vychlazené.
Přeji dobrou chuť :*
1ks - listové těsto
150g - šunka
200g - sýr
100g - slanina
50ml - majonéza
50ml - kečup
1ks - vajíčko
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila HelenaStrachotová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account