Sladké rohlíky pro bezlepkáče 🙂
Ingredience
- 250 g Mléko
- 1/2 ks Droždí
- 75 g Cukr
- 50 g Olej
- 500 g Bezlepková mouka
- Mák
- Vejce na potření
Instrukce
- Jak jednoduše na domácí loupáky bez lepku? Recept prozradila Deliris.Nejdřív vypracujeme těsto z mouky, mléka, vejce, cukru, oleje a droždí. Kdo chce, může si nejdřív udělat kvásek (mléko+droždí) a pak ho do těsta vylít. Necháme v teple chvíli pobýt, ať těsto nakyne, cca 25 minut. Pak si z těsta uděláme pět stejně velkých kuliček a ty vyválíme na válce. Válce lehce zahneme do tvaru rohlíčku, dáme na plech, potřeme vajíčkem, posypeme mákem a dáme péct na necelou půlhodinku, cca 180 stupňů Celsia. S cukrem v těstu krásně zhnědnou. Pak necháme vychladnout, a sníme samotné nebo třeba s máslem. Jsou výborné. Kdo lepek může, mouku zaměňte za normální 🙂 Dobré chutnání přeji 🙂