Sladká rýže s vanilkou, skořicí a pečenými jablky na calvadosu
Ingredience
- smetana200mlke šlehání
- rýže180gzbylá
- džus70mljablečný
- calvados50ml
- třtinový cukr6lžic
- máslo3lžíce
- jablka2ksstarší
- skořice1kscelá
- vanilkový lusk½ks
- skořicena dochucení
- šťovíkpár listůna ozdobení
Instrukce
- Smetanu nalijeme do hrnce a ohřejeme.
- Do smetany přidáme 3 lžíce třtinového cukru a vyloupnutý vanilkový lusk.
- Do směsi dále přidáme uvařenou rýži a důkladně zapracujeme.
- Vaříme do té doby, než se nám smetana vpije do rýže. Následně odstavíme a rýži udržujeme teplou až do doby servírování.
- Na rozpálenou pánev přidáme třtinový cukr a necháme ho lehce rozpustit.
- Následně vložíme máslo a necháme ho spojit s cukrem.
- Jablka nakrájíme na větší kostky a přidáme je ke směsi na pánvi. Vše důkladně promícháme.
- Poté přilijeme do pánve calvados a necháme alkohol odpařit.
- Směs podlijeme jablečným džusem.
- Přidáme skořici, necháme ji rozvonět a před servírováním ji opět vyndáme.
- Krémovou rýži vložíme do hlubšího talíře, posypeme nakrájenými jablky a přilijeme pár kapek voňavé šťávy z pánve, ve které se jablka chystala.
- Pokrm ozdobíme listy šťovíku a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!
krása, v létě dobrá volba 🙂
Nádhera. Už mám na to chuť.
No tak to je nádhera už jen od pohledu – mňam 🙂
Děkuji, zkuste. I chutná výborně.