Sladká rýže s vanilkou, skořicí a pečenými jablky na calvadosu

Vytisknout recept
Jak využít velké množství rýže, kterou jsme včera uvařili a nedojedli.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • smetana200mlke šlehání
  • rýže180gzbylá
  • džus70mljablečný
  • calvados50ml
  • třtinový cukr6lžic
  • máslo3lžíce
  • jablka2ksstarší
  • skořice1kscelá
  • vanilkový lusk½ks
  • skořicena dochucení
  • šťovíkpár listůna ozdobení

Instrukce

  • Smetanu nalijeme do hrnce a ohřejeme.
  • Do smetany přidáme 3 lžíce třtinového cukru a vyloupnutý vanilkový lusk.
  • Do směsi dále přidáme uvařenou rýži a důkladně zapracujeme.
  • Vaříme do té doby, než se nám smetana vpije do rýže. Následně odstavíme a rýži udržujeme teplou až do doby servírování.
  • Na rozpálenou pánev přidáme třtinový cukr a necháme ho lehce rozpustit.
  • Následně vložíme máslo a necháme ho spojit s cukrem.
  • Jablka nakrájíme na větší kostky a přidáme je ke směsi na pánvi. Vše důkladně promícháme.
  • Poté přilijeme do pánve calvados a necháme alkohol odpařit.
  • Směs podlijeme jablečným džusem.
  • Přidáme skořici, necháme ji rozvonět a před servírováním ji opět vyndáme.
  • Krémovou rýži vložíme do hlubšího talíře, posypeme nakrájenými jablky a přilijeme pár kapek voňavé šťávy z pánve, ve které se jablka chystala.
  • Pokrm ozdobíme listy šťovíku a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    krása, v létě dobrá volba 🙂

  2. 5 stars
    Nádhera. Už mám na to chuť.

  3. No tak to je nádhera už jen od pohledu – mňam 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account