Smetanu nalijeme do hrnce a ohřejeme.
Do smetany přidáme 3 lžíce třtinového cukru a vyloupnutý vanilkový lusk.
Do směsi dále přidáme uvařenou rýži a důkladně zapracujeme.
Vaříme do té doby, než se nám smetana vpije do rýže. Následně odstavíme a rýži udržujeme teplou až do doby servírování.
Na rozpálenou pánev přidáme třtinový cukr a necháme ho lehce rozpustit.
Následně vložíme máslo a necháme ho spojit s cukrem.
Jablka nakrájíme na větší kostky a přidáme je ke směsi na pánvi. Vše důkladně promícháme.
Poté přilijeme do pánve calvados a necháme alkohol odpařit.
Směs podlijeme jablečným džusem.
Přidáme skořici, necháme ji rozvonět a před servírováním ji opět vyndáme.
Krémovou rýži vložíme do hlubšího talíře, posypeme nakrájenými jablky a přilijeme pár kapek voňavé šťávy z pánve, ve které se jablka chystala.
Pokrm ozdobíme listy šťovíku a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!