Škvarková pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 300 g čerstvě namletých škvarků
  • 3 kávové lžičky plnotučné hořčice
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 ks kyselá okurka
  • 3 ks vařená vejce
  • pepř mletý sůl
  • chléb

Instrukce

  • Čerstvě pomleté škvarky v misce smícháme s pokrájenými nebo hrubě nastrouhanými vařenými vejci, jemně pokrájenou světlou částí lahůdkových cibulek, jemně nastrouhanou kyselou okurku, hořčicí dle chuti, solí a pepřem. Dle hustoty možno přidat nálev ze sterilovaných okurek. Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala.
  • Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené. Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.
  • Díky hutnosti pomazánky je ideálním společníkem víno Habánské sklepy, Rulandské šedé, které svou zářivě zlatavou barvou a jemnou, vyzrálou vůní nádherně snoubí své medové tóny a příjemnou šťavnatostí.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account