Škubánky z bramborové kaše

Vytisknout recept
Rychlá obměna, když zbyla br. kaše a vy máte chuť na něco sladkého.
Kategorie Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • bramborová kaše zbytek
  • 1 celé vejce
  • špaldová mouka
  • případně špetka soli
  • sádlo na smažení
  • mletý mák moučkový cukr

Instrukce

  • Do zbylé bramborové kaše vyklepneme jedno vajíčko a přidáme zhruba 2 vrchovaté lžíce špaldové mouky.
  • Důkladně promícháme.
  • Na pánev dáme kousek sádla a po chvíli lžící klademe kousky bramborové "hmoty".
  • Pěkně ze všech stran opečeme.
  • V mističce smícháme mletý mák s moučkovým cukrem a opečené škubánky tímto posypeme.
10 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 2 roky ago

    Škubánky jsem nikdy nedělala, určitě vyzkouším. Děkuji za tip na recept!:)

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Rádo se stalo, ať se povedou a pochutnáte si.

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    Neveděla jsem, že jdou i z bramborové kaše. Děkuji.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Jdou, já je skrze opečení, které mám ráda udělala spíš jako placičky, abych opekla co nejvíc a jako rychlé jídlo mě to tedy uspokojilo

  3. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Také jsem je už dlouho nedělala. A s mákem jsou super,

    • Lenka Hudečková 2 roky ago

      5 stars
      my právě máme rádi mák…

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    jé, ty jsem už hodně dlouho nedělala, měla bych… to by asi i Vojtíkovi chutnalo…
    zítra vaří děda – kuřecí, br. kaši a zeleninu… a pak by klidně mohly být škubánky 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      No hele, já si na to vzpomněla minulý pátek, kdy jsem už třetí den na br. kaši neměla chuť, navíc nebyly už ani karbanátky. Škubánky měl vždy hodně rád náš děda, babička je v době mého dětství dělávala docela často. No a já jsem si hodně pochutnala a příště jistě udělám znovu.

      • Lenka Hudečková 2 roky ago

        Naše mamka je taky dělala často, však taky za mého dětství byly brambory za 2 koruny kilo 🙂

        • Author
          Jaroslava Korpášová 2 roky ago

          no, tak ono se ta cena nesmí brát tak vážně, však kolik byly tenkrát výplaty….nicméně vařilo se méně masa a tím pádem i více jídel z brambor

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account