Semínkové muffinky jako “zdravé pečivo”
Ingredience
- 1 ks Vejce
- 4 lžíce Bílý jogurt nebo podmáslí
- 1/2 hrnek Ovesné vločky
- 2 lžíce Různá semínka (chia, dýňová, lněná, slunečnicová..)
- 1 ks Větší mrkev
- 1 lžíce Olivový olej
- 1 lžička Ocet
Instrukce
- Tahle pečená semínka si dáváme k obloženému talíři či salátu na večeři, na svačinu i ke snídani. Pečivo moc nemusíme a když, tak žitné nebo právě tohle. je to mňamka. Mrkev nastrouhám na jemno. Smíchám všechny ingredience a přidám sůl (případně bylinky) a pořádně promícháme. Necháme chvíli odstát (vločky se trochu “napijí”). Výsledkem musí být hmota, která neteče a drží pohromadě. Pokud je řídká, přidejte cokoliv z ingrediencí nebo něco svého - nikdy muffinky nedělám stejně. Pak už jen po okraj naplnit formičky a dát péct. Dělám je vždy, když zapínám troubu k pečení masa nebo buchty a manžel se po nich už sám ptá. Dají se přidat oříšky, odkapaná cizrna z plechovky, sušená rajčata, olivy a večeře je hotová 😉