Selská omeleta

Vytisknout recept
Rychlý oběd či večeře, navíc se zpracují lecjaké zbytky z ledničky.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Porce 2 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • vařené brambory menší 8 ks já vařila ve slupce a následně oloupala
  • střední cibule 1 ks
  • uzenina dle toho co je doma....já použila krájenou kladenskou krkovičku 100 g
  • vejce 4 ks
  • mléko 2-3 lžíce
  • nahrubo nastrouhaný čedar cca 50-100 g
  • bylinky
  • troška oleje či sádla na pánev
  • sůl pepř, mletá červená paprika

Instrukce

  • Na pánev dáme trošku oleje či lžíci sádla, očistíme cibuli a nakrájíme na půlkolečka. Restujeme do zlatova. Poté přidáme pokrájenou uzeninu a spolu chvíli opékáme.
  • Hotové stáhneme z pánve na talířek a dáme chvíli bokem.
  • Brambory oloupeme, pokrájíme na cca 3mm plátky, poklademe na pánev. Osolíme, lehce poprášíme červenou paprikou, pepřem a po obou stranách opečeme do zlatova. Takto zpracujeme všechny brambory.
  • Do hrnku rozbijeme vajíčka, osolíme, přidáme trošku mléka, bylinky a rozkvedláme.
  • Na pánev dáme na dno opečené brambory, přidáme polovinu uzeniny s cibulkou a zalijeme polovinou vaječné směsi.
  • Vršek omelety posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a cca 5 minut zapékáme. Není potřeba placku otáčet a péct z druhé strany.
  • Před podáváním můžeme dochutit nějakou pálivou omáčkou, kečupem....Přidáme zeleninu dle toho, co zrovna máme doma a je hotovo.
  • Přeji dobrou chuť.
2 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 3 roky ago

    5 stars
    Vypadá to moc dobře a chutně, taky jsem si k snídani udělala vaječnou omeletu, s hodně zelenými bylinkami.

  2. 5 stars
    Pěkný recept. Vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account