Selská omeleta
Ingredience
- vařené brambory menší 8 ks já vařila ve slupce a následně oloupala
- střední cibule 1 ks
- uzenina dle toho co je doma....já použila krájenou kladenskou krkovičku 100 g
- vejce 4 ks
- mléko 2-3 lžíce
- nahrubo nastrouhaný čedar cca 50-100 g
- bylinky
- troška oleje či sádla na pánev
- sůl pepř, mletá červená paprika
Instrukce
- Na pánev dáme trošku oleje či lžíci sádla, očistíme cibuli a nakrájíme na půlkolečka. Restujeme do zlatova. Poté přidáme pokrájenou uzeninu a spolu chvíli opékáme.
- Hotové stáhneme z pánve na talířek a dáme chvíli bokem.
- Brambory oloupeme, pokrájíme na cca 3mm plátky, poklademe na pánev. Osolíme, lehce poprášíme červenou paprikou, pepřem a po obou stranách opečeme do zlatova. Takto zpracujeme všechny brambory.
- Do hrnku rozbijeme vajíčka, osolíme, přidáme trošku mléka, bylinky a rozkvedláme.
- Na pánev dáme na dno opečené brambory, přidáme polovinu uzeniny s cibulkou a zalijeme polovinou vaječné směsi.
- Vršek omelety posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a cca 5 minut zapékáme. Není potřeba placku otáčet a péct z druhé strany.
- Před podáváním můžeme dochutit nějakou pálivou omáčkou, kečupem....Přidáme zeleninu dle toho, co zrovna máme doma a je hotovo.
- Přeji dobrou chuť.
Vypadá to moc dobře a chutně, taky jsem si k snídani udělala vaječnou omeletu, s hodně zelenými bylinkami.
Pěkný recept. Vyzkouším.