- Cuketu nakrájejte na kolečka, lilek na menší kousky. Dýni vydlabejte
a nakrájejte ji na podobně velké kusy jako lilek.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na měsíčky, vydlabejte papriky a nakrájejte je na větší kousky. Rajčata překrojte na poloviny.
- Paličku česneku překrojte podélně na dvě poloviny.
- Všechnu zeleninu promíchejte s olejem, osolte, opepřete a vysypte na plech.
- Pečte na 200 °C, dokud není zelenina dobře upečená.
- Dýňová semínka osmahněte na trošce olivového oleje se špetkou soli.
- Upečenou zeleninu nechte vychladnout, česnek vymačkejte ze slupek
a dochuťte vše citronem. Přimíchejte špenát a čerstvé lístky tymiánu.
- Kůži kachních prsou na několika místech nařízněte a prsa položte kůží dolů na pánev.
- Pomalu opékejte dokřupava a poté otočte. Opékejte už jen krátce, aby maso zůstalo uprostřed růžové.
- Hotová prsa nechte několik minut odstát a poté je nakrájejte na plátky proti vláknu.
- Salát podávejte s osolenými a opepřenými kachními prsy a vše posypte dýňovými semínky.
TIP! Pokud byste měli problém sehnat čerstvou dýni Hokkaido, můžete sáhnout po mražené variantě od Agro Jesenice u Prahy a. s.1ks - cuketa1ks - lilek 1ks - dýně Hokkaido250g - cherry rajčátka1ks - červená cibule1ks - červená paprika1ks - žlutá paprika1hrst - dýňová semínka6stroužek - česnek2hrst - čerstvý špenátks - šťáva z 1/2 citronu1lžička - olivový olej1špetka - sůl, pepř 1špetka - tymián2ks - kachní prsa příprava - 15vaření - 40