Salát z černé čočky

Vytisknout recept
Rychlý, zdravý a dobrý salát
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • Černá čočka Beluga 300g
  • 1 bulva červená řepa
  • kyselé okurky dle chuti
  • sůl
  • 1 PL hořčice

Instrukce

  • Uvařte si černou čočku do měkka, slijte a nechte vychladnout
  • Nakrájejte si na kousky vařenou červenou řepu
  • Totéž s kyselou okurkou.
  • Čočku osolte, případně přidejte vaše oblíbené koření
  • Přidejte lžíci hořčice a řepu s okurkou.
  • Vše promíchejte a můžete podávat.
  • Já zasypala řeřichou a k večeři si dám salát bez pečiva.
9 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    Černou čočku jsem snad ještě neměla, salát vypadá zajímavě a jednoduše, určitě jednou vyzkouším – poslední dobou nevím, co si vařit.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      Klárko, černá čočka vám jistě zachutná, pokud máte ráda luštěniny. Je chuťově jiná než zelená a nám s manželem už od prvního pokusu moc chutná. Jmenuje se Beluga… Nenadýmá (nebo jistě ne tolik jako zelená a je taková křupavá) 🙂

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    hm podobny ten memu, akorat nemam ted cernou cocku, tak bych vymenila za cervenou 🙂

  3. Tohle zní hodně dobře. Jako lehký oběd. I případná večeře. Tohle musím vyzkoušet. Děkuji! 🙂

  4. Author
    Lenka Hudečková 1 rokem ago

    vyzkoušej… mně zbyl i na zítřek :-), dobrota velká

  5. Hodně zajímavý salát, to musím vyzkoušet.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account