
PIŠKOTOVÝ DORT S LETNÍM OVOCEM
Ingredience
NA KORPUS:
- 80 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 80 g polohrubé špaldové mouky Pernerka
- 4 vejce žloutky a bílky zvlášť
- 120 g třtinového cukru
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 8 lžic vody
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
NA KRÉM:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 500 g mascarpone
- 2-3 lžíce moučkového cukru
NA DOZDOBENÍ:
- jahody
- borůvky
Instrukce
- Nejdříve si rozpustíme máslo a dáme ho stranou zchladnout. Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Přidáme třtinový cukr a zašleháme.
- Smícháme žloutky, rozpuštěné máslo a vodu a postupně přidáváme k vyšlehaným bílkům. Ještě chvíli šleháme dokud se všechny suroviny pěkně nespojí. Prosejeme mouku a smícháme s kypřícím práškem, po lžících přidáváme do vajíčkové pěny a smícháme již jen zlehka ručně.
- Připravené těsto nalijeme do formy s pečícím papírem a pečeme cca 30-35 minut na 170°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku, přidáme cukr a nakonec zlehka zašleháme mascarpone.
- Připravený korpus rozkrojíme, natřeme polovinou krému, na krém poklademe ovoce, přikryjeme druhou polovinou korpusu a opět potřeme krémem a dozdobíme ovocem.
- Nejlépe chutná dostatečně vychlazený.
Super
Tak ten vypadá krásně, sbíhají se mi sliny. 🙂
Vypadá skvěle, k nakousnutí 🙂 Nezdá se ani těžký, určitě vyzkouším 🙂
Nádherný dortík. To bude velká dobrota.
Krásný dort! 🙂 Navíc kombinace ingrediencí, která nikdy nezklame.
Je nádherný 🙂
Jedním slovem – nádhera. Mňam.