Rychlý oběd
Ingredience
- 1 miska Vařené maso z polévky
- 1 ks Větší cibule
- 4 stroužek Česnek
- Sůl, pepř
- 1 ks Velké rajče
- 1/2 ks Žlutá paprika
- 1/2 l Černé pivo nebo pito
- 2 lžíce Sádlo
Instrukce
- Když vařím vývar dělám ho jen s játrovými knedlíčky a maso z polévky dám bokem. Obyčejně ho manžel sní k večeři s chlebem, ale na vánoce ho pokrájím na kousky a dám bokem, aby si kdo má rád přidal do polévky.Letos mi ještě zbylo a bylo mi líto ho vyhodit a tak jsem improvizovala a teď bych se chtěla podělit i s Vámi.Na sádle zpěňte cibuli přidejte utřený česnek a maso z polévky. Přilejte polovinu piva a pod pokličkou asi 5 minut poduste. Potom přidejte podle chuti sůl a pepř, nakrájejte rajče a kapii. Můžete ještě dolít zbytek piva a opět poduste asi 10 minut. Než se pivo vypaří, ale aby zůstala šťáva.Podávejte s uvařenými bramborami.Pokud nemáte rajče a kapii,můžete nahradit zeleninovým lečem.Dobrou chuť.