Rychle, zdravě a chutně - Dýňová pomazánka

Vytisknout recept
Dýni nakrájíme na malé kostičky, poklademe na pečící papír, zlehka, skutečně jen lehce ( možná by byl lepší olej ve sprei) "postrašíme"olejem. Dáme péci do trouby. Já to dala společně s francouzskými bramborami, tak cca 20 minut. 
Necháme vychladnout, dáme do mísy a přidáme další ingredience.
Inspirovala mě snacha a pomazánka mě nadchla pro množství obměn - lze ji připravit přesně dle pravidel dělené stravy. 
Jogurt používám i do bramborového salátu na odlehčení - kolik - záleží na chuti každého. 
Aby to jedl i manžel - přidala jsem salám, resp. šunku a lžíci horčice. Osobně bych se obešla.
Zjemnila jsem smetanou na vaření a vše jen pomačkala vidličkou a pořádně promíchala. Snacha použila ruční mixér a měla ji úžasně hladkou.
Nakonec - pro oko jsem dala pažitku - asi jedna z posledních, co je ještě na zahradě.
Ta tatarka je tam dost důležitá, dodá pomazánce tu správnou chuť.
Fakt se meze fantazii nekladou. Výsledek mě velice překvapil a proto mi to nedalo a sdílím. 
 
Přeji dobrou chuť

ks - dýně - já použila máslovou
ks - jogurt bílý
ks - tatatrská omáčka
ks - horčice
ks - sůl, pepř
ks - jemně nakrájená cibule
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Salát
Porce 0
Uvařila TamaraKupcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account