Dýni nakrájíme na malé kostičky, poklademe na pečící papír, zlehka, skutečně jen lehce ( možná by byl lepší olej ve sprei) "postrašíme"olejem. Dáme péci do trouby. Já to dala společně s francouzskými bramborami, tak cca 20 minut.
Necháme vychladnout, dáme do mísy a přidáme další ingredience.
Inspirovala mě snacha a pomazánka mě nadchla pro množství obměn - lze ji připravit přesně dle pravidel dělené stravy.
Jogurt používám i do bramborového salátu na odlehčení - kolik - záleží na chuti každého.
Aby to jedl i manžel - přidala jsem salám, resp. šunku a lžíci horčice. Osobně bych se obešla.
Zjemnila jsem smetanou na vaření a vše jen pomačkala vidličkou a pořádně promíchala. Snacha použila ruční mixér a měla ji úžasně hladkou.
Nakonec - pro oko jsem dala pažitku - asi jedna z posledních, co je ještě na zahradě.
Ta tatarka je tam dost důležitá, dodá pomazánce tu správnou chuť.
Fakt se meze fantazii nekladou. Výsledek mě velice překvapil a proto mi to nedalo a sdílím.
Přeji dobrou chuťks - dýně - já použila máslovou ks - jogurt bílýks - tatatrská omáčkaks - horčiceks - sůl, pepřks - jemně nakrájená cibulepříprava - 20vaření - 20