Rychlé kefírové vánoční sušenky

Vytisknout recept
Připravovat vánoční cukroví, aby bylo krásně uleželé a křehké, se vyplatí vždy s mírným předstihem. Při volbě surovin na pečení je dobré vybírat ty kvalitní, protože na chuti se to opravdu projeví. Mlékárna Valašské Meziříčí nabízí produkty, které vánočnímu cukroví dodají lahodnou chuť. Patří mezi ně Kysaná smetana či Bílý jogurt z Valašska, ať již polotučný nebo smetanový. Stejně tak lze využít Kefírové mléko nízkotučné z Valašska nebo Valašskou kyšku. Právě tito pomocníci dokáží to, že je těsto krásně jemné a vláčné.
Kromě klasických vánočních receptů lze vyzkoušet i kefírové sušenky, které jsou jemné a lehké. Můžeme je péct nejen na Vánoce, ale kdykoliv v roce.
Postup přípravy:
Nejprve v míse promícháme vejce s cukrem, přidáme olej, Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí a přisypeme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Následně vypracujeme homogenní nelepivé těsto. Připravené těsto na sušenky rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 5 až 10 mm. Ten posypeme krupicovým cukrem po celé ploše, a ještě jednou přes něj přejedeme válečkem, můžeme posypat i směsí mletých oříšků a cukru nebo jemně strouhaným kokosem. Těsto ostrým nožem či rádlem na pizzu nakrájíme na stejně velké čtverečky a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky dáme péct na 10 – 12 minut do trouby při teplotě 180 °C.
Tipy:
Pokud budeme chtít sušenky vylepšit, je možné jejich povrch přelít čokoládovou polevou. Výborné budou i obalené ve skořicovém cukru ihned po upečení. Podávat sušenky můžeme i s domácím džemem a marmeládou.

100ml - Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí
280g - hladká mouka
50ml - olej
1ks - kypřící prrášek
1ks - vejce
3lžíce - cukr
příprava - 20
vaření - 10
Kategorie Cukroví
Porce 0
Uvařila KateřinaGoroškov

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account