Rybízová bublanina
Ingredience
- 6 vajec - oddělíme žloutky a bílky
- 2 vanilkové cukry
- 6 PL krupicového cukru
- 1 dcl oleje
- 1 dcl vody
- 8 lžic mouky špaldová hladká a polohrubá 1/2 + 1/2
- špetka soli
- kousek másla na vymazání pekáčku a lžíce hrubé mouky
Instrukce
- Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých následně vyšleháme se špetkou soli pevný sníh.
- Žloutky dáme do mísy, přidáme oba druhy cukrů a pomocí metliček vyšleháme do husté pěny.
- Následně po částech přilíváme olej a vodu, znovu vyšleháme.
- K vyšlehané hmotě dáme postupně mouku a pevný sníh.
- Už jen lehce promícháme.
- Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nandáme na něj piškotové těsto.
- Vršek hojně posypeme rybízem (nebo i jiným ovocem, které máme doma).
- Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba na 180°C.
Dělávám
Moc pěkná bublanina. Bude jistě moc dobrá. Máme jí moc rádi.
Děkuji za pochvalu.
Hodně dobrá dobrota! 🙂 Ke snídani. Dopolední svačině. Odpolední svačině. Večeři. To by plech padl hned. 😀
Přesně jak píšete….včera ke kávě, dnes na snídani…
Krásná bublanina a jistě velmi chutná 🙂
No muž si pochvaloval, tak snad ano 🙂 a hlavně jsem zpracovala zase něco málo z mrazáku.