Vytisknout recept
Jednoduchá klasika, kterou zvládne každý.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 30 minutes min
Celkový čas 1 hour hod.
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 6 vajec - oddělíme žloutky a bílky
- 2 vanilkové cukry
- 6 PL krupicového cukru
- 1 dcl oleje
- 1 dcl vody
- 8 lžic mouky špaldová hladká a polohrubá 1/2 + 1/2
- špetka soli
- kousek másla na vymazání pekáčku a lžíce hrubé mouky
Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých následně vyšleháme se špetkou soli pevný sníh.
Žloutky dáme do mísy, přidáme oba druhy cukrů a pomocí metliček vyšleháme do husté pěny.
Následně po částech přilíváme olej a vodu, znovu vyšleháme.
K vyšlehané hmotě dáme postupně mouku a pevný sníh.
Už jen lehce promícháme.
Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nandáme na něj piškotové těsto.
Vršek hojně posypeme rybízem (nebo i jiným ovocem, které máme doma).
Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba na 180°C.