Go Back
+ servings

Rybízová bublanina

Vytisknout recept
Jednoduchá klasika, kterou zvládne každý.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 6 vajec - oddělíme žloutky a bílky
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 PL krupicového cukru
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl vody
  • 8 lžic mouky špaldová hladká a polohrubá 1/2 + 1/2
  • špetka soli
  • kousek másla na vymazání pekáčku a lžíce hrubé mouky

Instrukce

  • Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých následně vyšleháme se špetkou soli pevný sníh.
  • Žloutky dáme do mísy, přidáme oba druhy cukrů a pomocí metliček vyšleháme do husté pěny.
  • Následně po částech přilíváme olej a vodu, znovu vyšleháme.
  • K vyšlehané hmotě dáme postupně mouku a pevný sníh.
  • Už jen lehce promícháme.
  • Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nandáme na něj piškotové těsto.
  • Vršek hojně posypeme rybízem (nebo i jiným ovocem, které máme doma).
  • Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba na 180°C.