Rybí pomazánka

Vytisknout recept
Rybičková pomazánka je oblíbená pochoutka, která se snadno připravuje a hodí se na svačinu či lehkou večeři. Díky jednoduché přípravě a bohaté chuti je skvělou volbou na chlebíčky nebo jednohubky. Obsahuje spoustu zdravých omega-3 mastných kyselin, což ji dělá nejen chutnou, ale i prospěšnou pro zdraví.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 konzerva sardinky ve vlastní šťávě
  • 1 lžíce máslo
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce pomazánkové máslo
  • sůl

Instrukce

  • Rybičky i se šťávou rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vidličkou dobře promícháme. Přidáme citronovou šťávu, máslo a pomazánkové máslo. Rybí pomazánku dobře spojíme. Dle chuti osolíme.
  • Rybí pomazánka výborně chutná na celozrnném pečivu nebo čerstvém chlebu, hodí se i na jednohubky.
  • Obecně k rybám se velmi hodí vynikající víno Habánské sklepy Veltlínské zelené, jež se vyznačuje svěží ovocnou vůní s decentními tóny mandlí. Jeho chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account