Tak tomuto neodoláte! Rougette rozpékací sýr s medem, ořechy, fíky a pečenými hruškami

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila PavlínaDvořáková

Ingredience

  • 180 g Rougette sýr k rozpékání jemný, krémový
  • 4 ka Fíky
  • 4 ks Hrušky
  • 2 hrst Vlašské ořechy
  • 1 hrst Rozinky
  • 1 lžíce Med
  • 1 špetka Mletá skořice
  • 1 plátek Máslo na vymazání

Instrukce

  • Vánočka, cukroví a kapr jsou stálice na vánočním stole, ale proč nerozehrát neotřelý chuťový koncert? Jemně vyzrálý sýr Rougette speciálně k rozpékání bude tou pravou vypečenou dobrotou pro vánoční hostinu, silvestrovskou párty s přáteli i romantickou večeři ve dvou. Stačí rozpálit troubu a během chvilky můžete servírovat podle některého z našich receptů. 
    Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřince a poklademe je rozkrojenou stranou nahoru do zapékací mísy vymazané máslem. Do vydlabaných středů nasypeme rozinky, pokapeme medem, posypeme ořechy a skořicí a na každou hrušku přidáme kousek másla. Hrušky zapékáme 20 – 30min do změknutí cca při 170°C Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Mezitím na pánvi bez oleje opražíme vlašské ořechy. Fíky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dozlatova rozpečený Rougette jemně polijeme medem a posypeme opraženými ořechy. Podáváme s rozčtvrcenými fíky, hruškami a pečivem.
    Tak ať chutná!!! *wine*

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account