Roláda z vepřové panenky

Vytisknout recept
1. Omyté a osušené maso rozkrojte tak, aby vznikl plát silný 1 cm. Ten rovnoměrně naklepejte, osolte a opepřete. Doprostřed vložte 1 hrst špenátu. Plát zaviňte do rolády. Povrch potřete olejem, osolte a opepřete. Navrch položte snítku rozmarýnu a roládu po celé délce spirálovitě zafixujte kuchyňským provázkem.
2. Roládu restujte 5 minut ze všech stran na slunečnicovém oleji, aby se povrch zatáhl. Poté ji přendejte do olejem vymazané zapékací mísy a v troubě na 190 °C pečte 15 minut. Po vychladnutí nakrájejte na plátky.
3. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Orestujte dozlatova na másle. Přimíchejte zbývající špenát a hrášek. Duste pár minut do změknutí. Osolte, opepřete a ozdobte řeřichou a lístky bazalky. 

800g - Vepřová panenka
2lžička - Sůl, pepř
800g - Baby špenát
3lžíce - Slunečnicový olej
1špetka - Rozmarýn
1ks - Cibule
1stroužek - Česnek
60g - Máslo
300g - Hrášek
1hrst - Řeřicha
1hrst - Bazalka
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account