"rizoto" z kuskusu

Vytisknout recept
Dnešní rychlý oběd v rámci zpracování zbylého kuřecího pečeného masa. Neměla jsem chuť tentokrát na klasické rizoto a tak jsem vyzkoušela improvizovat s kuskusem. Vaření bylo proto ještě o něco rychlejší.
Kuskus dáme do mísy, přisolíme a zalijeme vroucí vodou tak, aby byl potopený. Do vody můžeme přidat například zeleninovou kostku (bujon). Mezitím, než kuskus nabobtná, tak si na drobné kostičky nakrájíme cibulku, dáme na pánev s troškou oleje a necháme zesklovatět. Pokrájíme si zbylé pečené maso, to následně vložíme do pánve, promícháme. Nakonec ještě vyklepneme konzervu hrášku, vše prohřejeme a smícháme s mezitím hotovým kuskusem. Osolíme, opepříme dle vlastních chutí.
Na závěr posypeme strouhanou goudou.

250-300g - kuskus
1ks - hrášek sterilovaný větší konzerva
200g - zbytky pečeného kuřete či jiného masa
1ks - cibule střední
ks - sůl, pepř - dle chuti
100g - sýr gouda na postrouhání
3lžíce - olej
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account