Dnešní rychlý oběd v rámci zpracování zbylého kuřecího pečeného masa. Neměla jsem chuť tentokrát na klasické rizoto a tak jsem vyzkoušela improvizovat s kuskusem. Vaření bylo proto ještě o něco rychlejší.
Kuskus dáme do mísy, přisolíme a zalijeme vroucí vodou tak, aby byl potopený. Do vody můžeme přidat například zeleninovou kostku (bujon). Mezitím, než kuskus nabobtná, tak si na drobné kostičky nakrájíme cibulku, dáme na pánev s troškou oleje a necháme zesklovatět. Pokrájíme si zbylé pečené maso, to následně vložíme do pánve, promícháme. Nakonec ještě vyklepneme konzervu hrášku, vše prohřejeme a smícháme s mezitím hotovým kuskusem. Osolíme, opepříme dle vlastních chutí.
Na závěr posypeme strouhanou goudou.250-300g - kuskus1ks - hrášek sterilovaný větší konzerva200g - zbytky pečeného kuřete či jiného masa1ks - cibule středníks - sůl, pepř - dle chuti100g - sýr gouda na postrouhání3lžíce - olejpříprava - 5vaření - 20