Rizoto se žampiony a cuketou

Vytisknout recept
Žampiony si očistíme, zeleninu omyjeme a vše nakrájíme na drobné, malé kousky. Vezmeme hlubší pánev, dáme olej a na něj pak na jemno rozkrájenou jednu střední cibuli. Chvíli restujeme, později přidáme pokrájené žampiony, cuketu a kapii, zlehka osolíme, opepříme, přidáme trošku kari koření a dusíme pod pokličkou, dokud nebude vše měkké.
Mezitím si dle návodu uvaříme rýži. Já tentokrát natrefila v mém oblíbeném řetězci na nějakou "novinku", sáčkovou hnědou rýži, tak jsem ráda vyzkoušela.
Když je směs hotová a rýže měkká, vše smícháme, dochutíme a můžeme podávat. 

400g - rýže (hnědá sáčky 4x100g)
400g - žampiony
1ks - cuketa mladá
1/2 - 1ks - červená kapie
1ks - cibule střední
ks - sůl, pepř, kari koření
3lžíce - olej
ks - strouhaný sýr na posypání
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account