Risotto s cuketou a mletým masem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 0
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • 1 ks Cuketa středně velká
  • 500 g Mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • dle potřeby Olej
  • 2 ks Rýže v sáčku
  • 1 stroužek Česnek
  • 200 ml Smetana ke šlehání
  • dle chuti Sůl, pepř a ostatní koření dle chuti

Instrukce

  • Tento recept vás může zachránit, když nemáte moc času a chcete uvařit rychlý, ale velmi chutný  oběd nebo večeři.
    Nazvala jsem ho vznešeně "risotto", protože je to konzistencí takové to "plpavé", smetanou spojené rizoto - přesně takové, jaké mám nejraději. Ikdyž trochu po česku, protože to pravé italské risotto se dělá trochu jinak 🙂
    1. Na hlubší (nejlépe wok pánvi) si na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso a nahrubo nastrouhanou cuketu a necháme dusit. Dochutíme - s dochucováním jsem to nepřeháněla,  osolila jsem, opepřila a více koření kvůli dceři nepoužívala, fantazii se ale meze nekladou, každý má chutě jiné, takže si dochuťte klidně dalším kořením, co máte v oblibě.
    2. Dáme si vařit rýži, já dělala rýži v sáčku
    3.  Do masovo-cuketové směsi přidáme smetanu a provaříme. Můžeme přidat i trochu mléka. Přidáme stroužek česneku, ale spíše opravdu jenom na lehké dochucení.
    4. Do masovo-cuketové směsi přidáme rýži, promícháme, a máme hotovo.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account