Řezy s krémem z burákového másla
2 Bílou čokoládu rozpusťte s trochou smetany ve vodní lázni. Zbytek smetany vyšlehejte a opatrně přimíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a burákové máslo. Dejte chladit.
3 Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zašlehejte do ní žloutky a cukr. Po vychladnutí vmíchejte do ušlehané smetany.
4 Sestavte řezy: na spodní plát naneste krém z burákového másla, přiklopte druhým plátem a rozetřete na něj čokoládový krém. Dejte alespoň na hodinu chladit.
NĚCO NAVÍC
Řezy udělejte včas, ať se stihnou v lednici usadit a ztuhnout. Pokud chcete, můžete do krémů přidat želatinu. Vylepšit je navíc můžete pečeným, grilovaným či flambovaným banánem. ks - bílek 6 ksks - krupicový cukr 200 gks - vlašské ořechy 100 g jemně mletéks - mouka pšeničná hladká 30 gks - NA BURÁKOVÝ KRÉMks - smetana ke šlehání 200 mlks - arašídové máslo 110 gks - bílá čokoláda 160 gks - NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉMks - moučkový cukr 25 gks - žloutek 3 ks z čerstvých vajecks - tmavá čokoláda 140 gks - smetana ke šlehání 175 mlpříprava - 20vaření - 60+