Řepové trojúhelníky
Ingredience
- 150 g uvařené červené řepy
- 230 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g změklého másla
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 lžičky himalájské soli
- 100 ml vody
- 2 hrsti dýňových semínek
- lněná semínka
- sezamová semínka
Instrukce
- 1
- Uvařenou řepu dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Přidáme špaldovou mouku a společně smícháme. Vznikne velmi hustá konzistence těsta, do kterého zapracujeme na kostky nakrájené máslo a 1 lžíci olivového oleje.
- 2
- Přidáme sůl, dýňová semínka a pomalu přidáváme vodu. Těsto se trochu lepí na prsty, je potřeba být trpělivý. Mísíme do té doby, dokud nezapracujeme všechny suroviny. Takto připravené těsto necháme v misce a dáme na 1 hodinu do ledničky.
- 3
- Po hodině těsto vyndáme, odstřihneme si papír na pečení ve velikosti plechu a těsto na něm na tence rozválíme. Pokud se nám těsto lepí, můžeme vršek trochu posypat moukou. Papír s těstem dáme na plech, prsty dotlačíme těsto ještě do rohů a posypeme lněnými a sezamovými semínky. Válečkem zatlačíme semínka do těsta, nakrájíme na trojúhelníky nebo jiné tvary a dáme péct do trouby na 160 stupňů. Pečeme přibližně 30 minut nebo dokřupava.
Těším se, že je brzy vyzkouším. Hodně semínek – semínka jsou zdravá.
hmm, ochutnala bych, řepu můžeme 🙂
Inspirovala jsem se sama, potrebovala jsem zlikvidovat repu. Pritel mi moc neji repu.