Recept i fotka použity jako inspirace z mých oblíbených stránek, trošku upravený.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
150guvařené červené řepy
230gcelozrnné špaldové mouky
50gzměklého másla
1lžíci olivového oleje
2lžičky himalájské soli
100mlvody
2hrsti dýňových semínek
lněná semínka
sezamová semínka
Instrukce
1
Uvařenou řepu dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Přidáme špaldovou mouku a společně smícháme. Vznikne velmi hustá konzistence těsta, do kterého zapracujeme na kostky nakrájené máslo a 1 lžíci olivového oleje.
2
Přidáme sůl, dýňová semínka a pomalu přidáváme vodu. Těsto se trochu lepí na prsty, je potřeba být trpělivý. Mísíme do té doby, dokud nezapracujeme všechny suroviny. Takto připravené těsto necháme v misce a dáme na 1 hodinu do ledničky.
3
Po hodině těsto vyndáme, odstřihneme si papír na pečení ve velikosti plechu a těsto na něm na tence rozválíme. Pokud se nám těsto lepí, můžeme vršek trochu posypat moukou. Papír s těstem dáme na plech, prsty dotlačíme těsto ještě do rohů a posypeme lněnými a sezamovými semínky. Válečkem zatlačíme semínka do těsta, nakrájíme na trojúhelníky nebo jiné tvary a dáme péct do trouby na 160 stupňů. Pečeme přibližně 30 minut nebo dokřupava.