Americká salátová klasika se zelím a krémovým dresinkem – coleslaw

Vytisknout recept
Červené a bílé zelí nakrouhejte na V-kráječi nebo nožem na co nejjemnější plátky. Máslovou dýni oloupejte a zbavte případných semínek. Spolu s mrkví ji nakrouhejte na jemno na struhadle nebo v robotu za pomocí krouhacího disku. Vše v míse promíchejte a přidejte nasekaný čerstvý koriandr.
Na dresink namočte ¼ hrnku ořechů kešu alespoň na 2 hodiny. Ořechy dejte do mixéru, zalijte olejem a přidejte všechny ostatní ingredience. Papriku předtím lehce pokrájejte, aby se lépe mixovala. Vše rozmixujte do hladka.
Dresinkem přelijte směs zelí, dýně a mrkve a nechejte marinovat alespoň 1 hodinu za pokojové teploty, aby vše změklo. Důležité je salát nechat marinovat, aby jeho základ změkl, a dal se tak lépe jíst. V ledničce můžete salát nechat marinovat klidně přes noc. 
 
Zdroj: recept z kuchařky Tajemství syrové stravy.
1/4ks - červené zelí
1/4ks - bílé zelí
1/4ks - máslová dýně
3ks - mrkev
ks - koriandr
1/4hrnek - kešu ořechy
150ml - olivový olej
1ks - červená paprika
2 cmks - zázvor
2lžička - agáve sirup
1lžíce - jablečný ocet
2lžička - tamari
ks - koriandr
1lžička - sůl
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Salát
Uvařila KristýnaMalina

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account