Pudinková buchta
Ingredience
- 5 ks Vejce
- 250 g Cukr krystal
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 dcl Olej
- 1 ks Prášek do pečiva
- 250 g Hladká mouka
- 1 lžíce Kakao
- 2 ks Vanilkový pudink
- 1 l Mléko
- 3-4 ks Zakysaná smetana
- 1-2 ks Skořicový cukr
Instrukce
- Žloutky vymícháme s práškovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, olej, 1 dl vlažné vody (já dávám půl vody, půl rumu). Dobře vyšleháme a přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva, nakonec sníh.Na syrové těsto nalijeme pudink, který jsme předtím udělali dle návodu z litru mléka (nezapomeň tam dát cukr ). Peče se to asi 20 minut na 170 stupňů. Upečený koláč poznáš tak, že ti na okrajích začne pudink tmavnout. Na upečený ještě horký koláč rozetřeme tři zakysané smetany, posypeme směsí z cukru krystal a skořice a necháme v chladu ztuhnout. ilustrační foto