Přírodní krůtí svíčková

Vytisknout recept
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • vykoštěná krůtí stehna 2 ks cca 800 g
  • rostlinný olej 1–2 lžíce
  • cibule 2 ks
  • mrkev 3 ks
  • celer ½
  • kořenová petržel 1 ks
  • bobkový list 2 listy
  • celé nové koření
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • čerstvé namletý černý pepř
  • vařená divoká rýže k podávání 200 g

Instrukce

  • Očistíme kořenovou zeleninu, vše nakrájíme na kostičky a necháme prozatím stranou. Stehna osolíme a opepříme, každé zvlášť srolujeme, svážeme provázkem a takto připravená je v hrnci opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté maso vyndáme a uchováme v teple.
  • Na výpeku osmahneme cibuli, přidáme připravenou kořenovou zeleninu a směs opékáme ještě cca 2 minuty. Následně vrátíme maso do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a tymián a dochutíme solí a pepřem. V závěru vše podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené a přivedeme k varu. Takto dusíme asi 50 minut dokud krůtí rolky nezměknou.
  • Až budou dostatečně měkké vyndáme je společně s bobkovým listem a novým kořením stranou a rozmi×ujeme zeleninu do hladka.
  • Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a divokou rýží.
  • ----------
  • Pokud po rozmi×ování zeleniny omáčka bude příliš hustá, přelijeme trochu vařící vody a vše znovu pečlivě promícháme.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Prima recept. Krůtí stehna máme rádi. Jsou lepší než prsa a lepší než kuřecí. Tak toto bych si ráda dala s tou rýží.

  2. Krůtí maso nijak extra nemusím, přijde mi dost suché, nicméně svíčkovou omáčku mám ráda a tudíž bych si s daným pokrmem jistě nějak poradila.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Tak tohle mě neláká, vypadá to příliš suché, a to nemám ráda.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account