Podzimní recepty pro zahřátí s výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí - Slaný dýňový koláč

Vytisknout recept
Denní rovnodenností jsme se rozloučili se sluncem a měli možnost poděkovat mu za vše dobré, co díky němu můžeme mít. Slunce pomalu odchází na naši druhou polokouli a nám tím dopřává čas sestupu do vlastního nitra, zklidnění se, možnost regenerace, uzdravení, znovuzrození a transformace. Ruku v ruce s tím jde i strava, která se s příchodem podzimu mění, nebo by se měla změnit. Důležité je v tomto přechodném období koření a bylinky pro zahřátí. Abychom tělo prohřáli a zároveň jej ochránili před nemocemi. V tomto období se nejvíce hodí například kari, kurkuma, pepř, paprika, rozmarýn, muškátový oříšek, hřebíček, skořice či zázvor. Jedná se jak o přírodní lék při nachlazení a virózách, tak výborné ingredience do nejrůznějších pokrmů. S jejich použitím docílíme velice lahodného a zdravého pokrmu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 40 minutes
Porce 5 -6 odob
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

Ingredience:

    Na křehké těsto:

    • • 100 g másla
    • • 1 vejce velikosti L
    • • 175 g hladké mouky
    • • špetka soli

    Náplň:

    • • půl dýně Hokaido
    • • 150 g čerstvého špenátu
    • • 100 g Balkánského sýra
    • • 200 ml Smetany ke šlehání z Valašska
    • • 100 g Zakysané smetany z Valašska
    • • 3 vejce velikosti M
    • • cibule sůl, pepř

    Instrukce

    • Těsto: Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem.
    • Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto.
    • Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.
    • Náplň: Všechny tekuté ingredience spolu promícháme.
    • Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření.
    • Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
    • Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní.
    • Pečeme 40–45 min. Je to opravdu dobrota, vyzkoušejte sami!
    3 Komentářů
    1. Naděžda Křičenská 8 měsíců ago

      5 stars
      Určitě moc dobrý recept.

    2. Lenka Hudečková 8 měsíců ago

      dobroty .-)

    3. NelaVávrová 8 měsíců ago

      super recept

    Napište komentář

    ©2024 Ženy s.r.o.

    nebo

    Přihlášení

    nebo    

    Zapomenuté heslo

    nebo

    Create Account