Podzimní recepty pro zahřátí s výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí - Slaný dýňový koláč

Vytisknout recept
Denní rovnodenností jsme se rozloučili se sluncem a měli možnost poděkovat mu za vše dobré, co díky němu můžeme mít. Slunce pomalu odchází na naši druhou polokouli a nám tím dopřává čas sestupu do vlastního nitra, zklidnění se, možnost regenerace, uzdravení, znovuzrození a transformace. Ruku v ruce s tím jde i strava, která se s příchodem podzimu mění, nebo by se měla změnit. Důležité je v tomto přechodném období koření a bylinky pro zahřátí. Abychom tělo prohřáli a zároveň jej ochránili před nemocemi. V tomto období se nejvíce hodí například kari, kurkuma, pepř, paprika, rozmarýn, muškátový oříšek, hřebíček, skořice či zázvor. Jedná se jak o přírodní lék při nachlazení a virózách, tak výborné ingredience do nejrůznějších pokrmů. S jejich použitím docílíme velice lahodného a zdravého pokrmu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 40 minutes
Porce 5 -6 odob
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

Ingredience:

Na křehké těsto:

  • • 100 g másla
  • • 1 vejce velikosti L
  • • 175 g hladké mouky
  • • špetka soli

Náplň:

  • • půl dýně Hokaido
  • • 150 g čerstvého špenátu
  • • 100 g Balkánského sýra
  • • 200 ml Smetany ke šlehání z Valašska
  • • 100 g Zakysané smetany z Valašska
  • • 3 vejce velikosti M
  • • cibule sůl, pepř

Instrukce

  • Těsto: Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem.
  • Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto.
  • Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.
  • Náplň: Všechny tekuté ingredience spolu promícháme.
  • Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření.
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  • Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní.
  • Pečeme 40–45 min. Je to opravdu dobrota, vyzkoušejte sami!
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Určitě moc dobrý recept.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    dobroty .-)

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    super recept

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account