Podzimní recepty pro zahřátí s výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí - Slaný dýňový koláč
Ingredience
Ingredience:
Na křehké těsto:
- • 100 g másla
- • 1 vejce velikosti L
- • 175 g hladké mouky
- • špetka soli
Náplň:
- • půl dýně Hokaido
- • 150 g čerstvého špenátu
- • 100 g Balkánského sýra
- • 200 ml Smetany ke šlehání z Valašska
- • 100 g Zakysané smetany z Valašska
- • 3 vejce velikosti M
- • cibule sůl, pepř
Instrukce
- Těsto: Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem.
- Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto.
- Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.
- Náplň: Všechny tekuté ingredience spolu promícháme.
- Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní.
- Pečeme 40–45 min. Je to opravdu dobrota, vyzkoušejte sami!
Určitě moc dobrý recept.
dobroty .-)
super recept