Recept na hříšně dobré FÍKOVÉ cupcaky vás zve k ochutnávce.

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 35 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 hrnek Špaldová mouka (můžete vyměnit za pohankovou)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Kypřící prášek (lze vyměnit i za 1 KL jedlé sody)
  • 1 ks Vejce
  • 125 ml Med
  • 100 ml Mléko (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové)
  • 6 lžíce Kokosový olej
  • 2 ks Fíky
  • 1 lžíce Chia semínka
  • 500 g Mascarpone
  • 50 ml Med do krému
  • 1 ks Fík na ozdobu

Instrukce

  • Rychlé, zdravé a hříšně lahodné
     
    Tak tyto CUPCAKY nejen že HŘÍŠNĚ VYPADAJÍ, JSOU NAVÍC I HŘÍŠNĚ DOBRÉ. 
    Měly obrovský úspěch. A to takový, že nestačil krém z Mascarpone na nich v ledničce ztuhnout. Zkrátka pan Hřích se včera vyřádil. Hříšně lákavé, sladké, zdravé, rychlé a vymazlené. Vyzkoušejte (nejen) pro slavnostní chvíle. Ale třeba jen tak, pro radost.
    Na 6 kousků si připravte:
    2 hrnky špaldové mouky (můžete vyměnit za pohankovou)špetku soli1 kypřící prášek (nebo 1 KL jedlé sody)1 vajíčkoz 1 limety nastrouhanou kůru i šťávu2 fíky100 ml mléka (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové, ovesné)125 ml medu6 PL kokosového oleje1 PL CHIA semínek
    Předehřejte si troubu na 180°C.
    Do mísy nasypte mouku, osolte a přidejte kypřící prášek. Dobře s moukou promíchejte.
    Přidávejte postupně všechny další ingredience. Fíky oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte do těsta.
    Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Těstem naplňte do 2/3. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 30 - 35 minut. Záleží, v jak velkých formičkách těsto pečete.
    Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji z těsta vyndáte suchou a čistou, máte pečeno.
    Nechte vychladnout.
    Můj TIP: mouku před samotným použitím prosejte přes jemné síto. Krásně se provzdušní a případné hrudky rozbijí.
    Na Mascarpone krém si připravte:
    2 kelímky Mascarpone (500 g)50 ml medu (pokud máte raději krém sladší, medu přidejte dle své chuti)
    Spojte obě ingredience dohromady. Naplňte do zdobícího sáčku a na pečených a vychlazených cupcakách vytvořte krémovou vrstvu a to tak, že celý povrch zakryjete.
    Fík dobře omyjte a nakrájejte na měsíčky. Poklaďte na krém. Dolaďte ještě krásně zelenými lístky čerstvé meduňky.
    Hotovo. Dejte vychladit do ledničky. Anebo nabídněte k ochutnávce. Uvidíte, že se do ledničky nepodívají.
    Dobrou chuť!
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account