Plněné domácí preclíky

Vytisknout recept
Vzít si je můžete s sebou k svačině nebo si je vychutnat při víkendovém brunchi.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • Hladká mouka 450 g
  • Voda 250 ml
  • Droždí 25 g
  • Vepřové sádlo škvařené 30 g
  • Krystalový cukr 0.5 lžička
  • Sůl 1 lžička
  • Náplň
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 8 ks
  • Anglická slanina 150 g
  • Eidam bloček 45 % 150 g

Instrukce

  • Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
  • Mezitím si připravte dva plechy s pečícím papírem.
  • Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vlijte vzešlý kvásek, promíchejte, přidejte sádlo a vytvořte hladké těsto. Rovnou ho přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na 8 dílů.
  • Z každého dílu vytvořte hada dlouhého cca 40 cm, a stočte do tvaru preclíku.
  • Do každého vyklepněte vejce posypte sýrem, opečenou slaninou nakrájenou na kostičky a zapečte na 220 °C cca 10 minut.
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    krása 🙂

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    krásně vypadají, hmmm

  3. KláraOdehnalová 2 roky ago

    To vypadá velmi hezky.

  4. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Vypadají lákavě. Dobrota.

  5. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Nádhera, vypadají skvostně.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Přímo k sežrání 😀 Děkuji.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account