Plněné domácí preclíky
Ingredience
- Těsto
- Hladká mouka 450 g
- Voda 250 ml
- Droždí 25 g
- Vepřové sádlo škvařené 30 g
- Krystalový cukr 0.5 lžička
- Sůl 1 lžička
- Náplň
- Čerstvá BIO vejce 6 ks M 8 ks
- Anglická slanina 150 g
- Eidam bloček 45 % 150 g
Instrukce
- Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
- Mezitím si připravte dva plechy s pečícím papírem.
- Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vlijte vzešlý kvásek, promíchejte, přidejte sádlo a vytvořte hladké těsto. Rovnou ho přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na 8 dílů.
- Z každého dílu vytvořte hada dlouhého cca 40 cm, a stočte do tvaru preclíku.
- Do každého vyklepněte vejce posypte sýrem, opečenou slaninou nakrájenou na kostičky a zapečte na 220 °C cca 10 minut.
krása 🙂
krásně vypadají, hmmm
To vypadá velmi hezky.
Vypadají lákavě. Dobrota.
Nádhera, vypadají skvostně.
Přímo k sežrání 😀 Děkuji.