Vzít si je můžete s sebou k svačině nebo si je vychutnat při víkendovém brunchi.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 8porcí
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Těsto
Hladká mouka 450 g
Voda 250 ml
Droždí 25 g
Vepřové sádlo škvařené 30 g
Krystalový cukr 0.5 lžička
Sůl 1 lžička
Náplň
Čerstvá BIO vejce 6 ks M 8 ks
Anglická slanina 150 g
Eidam bloček 45 % 150 g
Instrukce
Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
Mezitím si připravte dva plechy s pečícím papírem.
Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vlijte vzešlý kvásek, promíchejte, přidejte sádlo a vytvořte hladké těsto. Rovnou ho přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na 8 dílů.
Z každého dílu vytvořte hada dlouhého cca 40 cm, a stočte do tvaru preclíku.
Do každého vyklepněte vejce posypte sýrem, opečenou slaninou nakrájenou na kostičky a zapečte na 220 °C cca 10 minut.