Pivní housky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 2 hours
Čas vaření 25 minutes
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 500 g žitná tmavá mouka
  • 1 ks droždí
  • 1 ks vejce
  • 130 ml teplé mléko
  • 130 ml černé pivo
  • 4 lžíce olovový olej
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička cukr

NA POSIPÁNÍ

  • kmín, kmín, sezam, mořská sůl, chia semínka

Instrukce

  • Nejprve promícháme v misce rozdrobené droždí, cukr, zalijeme teplým mlékem, zasypeme trochou mouky a necháme na teple asi 15 minut vzejít kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, olej, vejce a zalijeme teplou vodou a pivem. Přidáme kvásek a propracujeme těsto, které necháme přikryté na teplém místě asi hodinu vykynout. 
    Pak těsto na vále propracujeme a nožem rozdělíme na 12 dílků. Každý dílek rozdělíme ještě na třetiny. Z každého dílku vytvoříme váleček a upleteme housku. Hotové housky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Housky potřeme rozšlehaným vejcem rozředěným trochou piva. Posypeme hrubou mořskou solí, sezamovým semínkem, kmínem a chia semínkem. 
    Necháme ještě asi 20 minut vykynout. 
    Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. 
     
     
    Výborná příloha ke studené večeři, třeba k nějakému salátu nebo pomazánce. 
     
     
    Přeji dobrou chuť !!!   

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account