
Pita s pečenou červenou paprikou, rukolou, kešu oříšky a burratou
Ingredience
- 160 g pečené červené papriky bez semínek a slupky případně papriky piquillo - sceděné a nahrubo nasekané
- 50 g pražených kešu oříšků nahrubo nasekaných
- 150 g sýra burrata
- 30 g čerstvého koriandru najemno nasekaného
- 40 g rukoly paprika sladká nebo uzená
- Mořská sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Olivový olej na pokapání
Těsto na placky:
- 150 ml teplé vody
- ½ balíčku z 7 g sušeného droždí
- 250 g hladké chlebové mouky + trochu na podsypání
- 1 lžička krystalového cukru
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje + na vymazání
Instrukce
- Do teplé vody v malé misce přidejte sušené droždí a promíchejte metličkou, dokud se nezačnou tvořit bublinky. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr a sůl, uprostřed udělejte důlek a vlijte kvásek. Nejprve míchejte vidličkou, poté rukama, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto hněťte na pomoučené pracovní ploše 3–5 minut, nebo v kuchyňském robotu. Vložte jej do lehce olejem vymazané mísy, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte kynout 15–20 minut.
- Po vykynutí těsto rozdělte na 4 části a každou vyválejte na oválnou placku (cca 25 cm). Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem, lehce poprašte moukou a nechte ještě 5–10 minut dokynout. Mezitím si připravte oblohu: smíchejte nasekanou červenou papriku, kešu oříšky, koriandr, papriku, černý pepř a olivový olej.
- Placky opékejte nasucho na pánvi 2,5–3,5 minuty z každé strany. Pokud zhnědnou příliš rychle, dopečte je 5–6 minut v troubě při 180 °C. Teplé placky posypte směsí papriky a oříšků, přidejte natrhanou burratu, rukolu, dochuťte paprikou a pokapejte olejem.
Notes
Zdroj a foto: AMC Networks International








