Piškotový řez s pudinkem

Vytisknout recept
Připravíme si puding, uděláme podle návodu a mírně necháme zchladnout.
Mezitím oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
 
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
 
Nalijeme na to puding. 
 
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.
 

4ks - Vejce
1/2lžička - Prášek do pečiva
2lžíce - Teplá voda
150g - Cukr
120g - Polohrubá mouka
5g - Tuk na vymazání
5g - Mouka na vysypani
1ks - Puding
500g - Mléko dle potřeby
příprava - 20
vaření - 22
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila DenisaVáňová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account