Piškotový korpus

Vytisknout recept
Celé vejce vyšleháme s cukrem do bílé pěny, poté přilijeme vroucí vodu a šleháme ještě cca minutu. Do vzniklé pěny vmícháme na nejnižší rychlost (nebo ručně) mouku, která musí být prosátá. Opatrně aby pěna nespadla. Vylijeme do formy na dort, vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut. Můžeme zkusit špejlí, jestli je korpus hotový. Těsto se nesmí lepit na špejli.
Při kakaovém korpusy akorát nahradíme 50g mouky kakaem. Je to tedy 100g mouka a 50g kakao, to smícháme dohromady 🙂 .

6ks - Vejce
100g - Cukr krupice
0,11g - Vroucí voda
150g - Mouka hladká
příprava - 5
vaření - 10
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila TerkaTýrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account