Pirohy plněné bryndzou s cibulkou a slaninou | Ženy s.r.o.

Pirohy plněné bryndzou s cibulkou a slaninou

Vytisknout recept
Dobrota, která potěší každého jedlíka
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 400 - 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 200 ml vody

na náplň:

  • 2 brambory uvařit si den dopředu
  • 1 kelímek bryndzy

Instrukce

  • Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • Na náplň smíchejte brambory s brynzou v misce.
  • Z mouky, vejce, soli a vody vytvořte hladké těsto.
  • Těsto rozválejte na 3 mm tenký plát.
  • Pomocí tvořítka uděláme pirohy, naplníme je bryndzou.
  • A uzavřeme, taktéž pomocí tvořítka,
  • Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 5 minut.
  • Na lžíci másla nebo sádla orestujte kousek slaniny a přidejte cibulku.
  • Jídlo je hutné.
10 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Super

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      děkuji

  2. KláraOdehnalová 2 roky ago

    Pirohy jsem si dávala, když jsem byla na týdenním pobytě v Polsku a jsou opravdu skvělé.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      tak tak, je to dobrota. Jednou za čas, protože to těsto není zrovna zdravá výživa, ale jednou za rok, proč ne?

  3. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Vypadá to pěkně. Pirohy jsem také nikdy nedělala. Dala bych si je raději na sladko.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      Taky se dá., my jsme je s babi dělaly o ořechy, mákem nebo tvarohem, a chutnaly vždy všechny…

  4. NelaVávrová 2 roky ago

    Vypadá dobře, ale vyhýbám se bílé mouce.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      to já taky m raději mám špaldovou, ale jednou za čas se nedá nic dělat 🙂

  5. Author
    Lenka Hudečková 2 roky ago

    Děkuji, byly dobré, byly syté. Jinak my jsme je s mou první tcbýní dělaly doma hodně často. Vždy nějaké na slano a jiné na sladko, všichni je vždy milovali…Děti i dospělí. A to jsem neměli to tvořítko, ale hezky skleničkou kolečka, naplnit, ucpat dokola a pak vidličkou pomačkat…

  6. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Tak pirohy jsem doma nikdy nedělala, moc se ti povedly, jídlo vypadá velmi lákavě.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account