Pikantní zapečená bramborová kaše

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 700 g brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • chilli koření
  • kapie
  • jarní cibulka
  • 40 g másla
  • 150 ml smetany 33%
  • 4 vejce
  • 1 špetka kajenského pepře

Instrukce

  • Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření brambory scedíme, přidáme k nim máslo a rozmačkáme je.
  • Pak přidáme sůl, pepř, chilli, přilijeme smetanu a ručním šlehačem ušleháme dohladka.
  • Kapie a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a vmícháme do kaše. Trošku nakrájené kapie si necháme na ozdobu.
  • Dvě zapékací misky vymažeme máslem a naplníme kaší. V každé misce uděláme dva důlky a do nich vklepneme vajíčka.
  • Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 20 minut. Žloutky by měly zůstat tekuté.
  • Hotové posypeme kajenským pepřem a nasekanou kapií.
7 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Dobrý nápad. Je to určitě moc dobré.

    • Lenka Hudečková 1 rokem ago

      už jen od pohledu, že?

  2. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Zajímavé. Zapéct bramborovou kaši by mě asi nenapadlo…

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Inspirovala jsem se a chtela zkusit 🙂

  3. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Vám ne?

    • Lenka Hudečková 1 rokem ago

      už jen od pohledu, asi taky… někdy uděláme, když zbyde kaše, ale na pánvi…:-), k tomu třeba vejce…

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    manželovi by to asi chutnalo 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account