Pikantní zapečená bramborová kaše
Ingredience
- 700 g brambor
- sůl
- mletý pepř
- chilli koření
- kapie
- jarní cibulka
- 40 g másla
- 150 ml smetany 33%
- 4 vejce
- 1 špetka kajenského pepře
Instrukce
- Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření brambory scedíme, přidáme k nim máslo a rozmačkáme je.
- Pak přidáme sůl, pepř, chilli, přilijeme smetanu a ručním šlehačem ušleháme dohladka.
- Kapie a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a vmícháme do kaše. Trošku nakrájené kapie si necháme na ozdobu.
- Dvě zapékací misky vymažeme máslem a naplníme kaší. V každé misce uděláme dva důlky a do nich vklepneme vajíčka.
- Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 20 minut. Žloutky by měly zůstat tekuté.
- Hotové posypeme kajenským pepřem a nasekanou kapií.
Dobrý nápad. Je to určitě moc dobré.
už jen od pohledu, že?
Zajímavé. Zapéct bramborovou kaši by mě asi nenapadlo…
Inspirovala jsem se a chtela zkusit 🙂
Vám ne?
už jen od pohledu, asi taky… někdy uděláme, když zbyde kaše, ale na pánvi…:-), k tomu třeba vejce…
manželovi by to asi chutnalo 🙂