Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pikantní zapečená bramborová kaše
Vytisknout recept
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
2
porce
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
700
g
brambor
sůl
mletý pepř
chilli koření
kapie
jarní cibulka
40
g
másla
150
ml
smetany 33%
4
vejce
1
špetka kajenského pepře
Instrukce
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření brambory scedíme, přidáme k nim máslo a rozmačkáme je.
Pak přidáme sůl, pepř, chilli, přilijeme smetanu a ručním šlehačem ušleháme dohladka.
Kapie a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a vmícháme do kaše. Trošku nakrájené kapie si necháme na ozdobu.
Dvě zapékací misky vymažeme máslem a naplníme kaší. V každé misce uděláme dva důlky a do nich vklepneme vajíčka.
Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 20 minut. Žloutky by měly zůstat tekuté.
Hotové posypeme kajenským pepřem a nasekanou kapií.