Go Back
+ servings

Pikantní zapečená bramborová kaše

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 700 g brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • chilli koření
  • kapie
  • jarní cibulka
  • 40 g másla
  • 150 ml smetany 33%
  • 4 vejce
  • 1 špetka kajenského pepře

Instrukce

  • Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření brambory scedíme, přidáme k nim máslo a rozmačkáme je.
  • Pak přidáme sůl, pepř, chilli, přilijeme smetanu a ručním šlehačem ušleháme dohladka.
  • Kapie a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a vmícháme do kaše. Trošku nakrájené kapie si necháme na ozdobu.
  • Dvě zapékací misky vymažeme máslem a naplníme kaší. V každé misce uděláme dva důlky a do nich vklepneme vajíčka.
  • Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 20 minut. Žloutky by měly zůstat tekuté.
  • Hotové posypeme kajenským pepřem a nasekanou kapií.