Pikantní kuskus

Vytisknout recept
Spojení sladkého kaki a pikantních tónů feferonky a papriky dělá z tohoto receptu skvělý oběd nebo večeři. Šťavnaté kousky krůtího masa a krémový parmazán promění pikantní kuskus v dokonalou delikatesu, která zahřeje a překvapí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 velké kaki Persimon Bouquet
  • 200 g kuskusu
  • 1 červená feferonka
  • 1 cibule
  • 200 g krůtího masa z prsou
  • ½ lžičky pikantní mleté papriky
  • 70 g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl pepř

Instrukce

  • Kuskus nasypte do mísy, zakapejte olejem, osolte, opepřete a zalejte vroucí vodou podle návodu. Přiklopte a nechte chvilku stát. Mezitím nakrájejte feferonku na kroužky. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky. Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a poprašte paprikou. V pánvi s vyšším okrajem opečte na oleji cibuli a po chvíli přidejte maso. Opečte dozlatova a přidejte feferonku, opět krátce opečte, a nakonec přimíchejte na kousky nakrájené kaki. Poté vmíchejte hotový kuskus a polovinu parmazánu. Zbylý sýr použijte na dozdobení. 

Notes

Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.
 
 
Zdroj a foto: nejkaki.cz
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account